WandelApp biedt twee aparte keuzes: je kunt geselecteerde persoonlijke gegevens verwijderen en je account behouden, of je volledige account definitief verwijderen.
Log in en ga naar Profiel → Privacy en gegevens. Kies daar met vinkjes welke categorieën je wilt verwijderen. WandelApp toont eerst de concrete gevolgen en bewaarexcepties. Daarna bevestig je de aanvraag één keer bewust met je huidige wachtwoord en de getoonde bevestigingstekst.
Welke categorieën kun je kiezen?
- wandelingen met GPS- en routehistorie;
- bewaarde routes;
- openbare routes en je openbare wandelprofiel;
- je profielfoto;
- FriendFinder, vriendschappen en actuele live-locatie;
- geregistreerde pushapparaten en pushtokens.
Een keuze voor wandelingen omvat de bijbehorende persoonlijke GPS- en routehistorie. Openbare routes en het openbare profiel zijn een afzonderlijke keuze, zodat je vooraf precies ziet wat verdwijnt.
Volledige accountverwijdering
Wil je ook je account, inlogsessies en overige profielgegevens definitief verwijderen? Gebruik dan de afzonderlijke, zwaardere optie Account definitief verwijderen onderaan dezelfde profielpagina. Hiervoor zijn je huidige wachtwoord en de bevestiging VERWIJDER nodig. Actieve wandelingen moeten eerst worden gestopt. Een noodzakelijke beheerders- of eigenaarsrol moet eerst veilig worden overgedragen.
Na definitieve accountverwijdering kun je niet meer inloggen en kan de verwijdering niet worden teruggedraaid. Gegevens die om juridische, veiligheids- of verantwoordingsredenen moeten blijven bestaan, worden alleen voor dat doel bewaard en waar mogelijk van de profielkoppeling ontdaan.
Lukt inloggen niet?
Vraag hulp via contact@wandelapp.nl. Vermeld geen wachtwoord, pushtoken, locatiedata of andere geheime gegevens in je bericht.
Deze pagina beschrijft het verwijderproces van WandelApp en de WandelApp-apps. Zie ook de privacyverklaring.